Videojocs en Català

Vadejocs.cat pregunta quins videojocs us agradaria tenir en català

L’enquesta es pot respondre fins al 15 de juny i permet guanyar videojocs per a diverses consoles


El portal de videojocs en català Vadejocs.cat (http://www.vadejocs.cat) ha obert una enquesta(http://www.vadejocs.cat/xoops/modules/news/article.php?storyid=667 ) per saber quins videojocs preferirien tenir en català els jugadors del nostre país i obrir així un debat sobre la necessitat de disposar també d’una oferta d’aquests productes d’entreteniment en llengua catalana.

Malauradament la presència del català en els videojocs és nul·la – tret d’alguns títols de videojocs educatius – i deixa orfe una activitat d’oci que cada vegada compta amb més usuaris i que ja s’ha convertit en la primera indústria àudiovisual en volum de vendes, per davant del cinema, el DVD o la música. En canvi, llengües amb tants o menys parlants que el català com el suec, el noruec, el danès el finès o el portuguès, sí disposen de diversos videojocs per alguna de les consoles i PC.!
Segons el “Estudio de hábitos y usos de los videojuegos” de l’Asociación Española de Distribuidores y Editores de Software de Entretenimiento (ADESE) de 2006, un 30% de les llars de Catalunya, un 39% de les Illes Balears i un 34% del País Valencià disposen d’algun tipus consola de videojocs . El percentatge de població jugadora en aquests territoris dels Països Catalans es situa al voltant del 20%.

Els participants a l’enquesta entraran en el sorteig de videjocs com el MotorStorm de PlayStation 3, Gears of War de Xbox 360, NBA 2K7 de PlayStation 2, Mario vs Donkey Kong 2: March of the minis de Nintendo DS o MotoGP per a PlayStation Portable. L’enquesta es pot respondre fins al 15 de juny.

Deixa un comentari